Många drömmer om att ta steget att driva sin egna handelsgård. Men av olika anledningar så tar man aldrig det där steget som krävs. En anledning kan vara att man faktiskt inte har någon lokal att driva den i. I det här inlägget har vi därför samlat några saker som kan vara bra att tänka på om du vill bygga din egna handelsgård.

Hitta rätt yta

Om du driver din egna gård är det kanske lättare att hitta en yta där du kan driva din handelsgård på. Om du har ett gammalt uthus eller liknande som annars bara står och förfaller kan det vara ett bra alternativ till en handelsgård. Beroende på hur mycket det har förfallit kan det vara värt att rusta upp för att sedan kunna använda lokalerna till en handelsgård. Men eftersom alla inte har gamla hus som går att använda kan man ibland behöva bygga upp en helt ny lokal. När ni ska välja en helt tom yta ska ni tänka på att handelsgården ska vara beläget på ett ställe som är lätt att ta sig till och lätt att se för de som passerar förbi.

Ta hjälp

Att bygga och renovera kräver både energi och kunskap. Det är sällan något man klarar helt på egen hand och du ska inte vara rädd för att ta hjälp. Om ni känner någon, eller några som har kunskaper och erfarenhet med att bygga kan ni fråga dem om råd och om de kanske kan ställa upp med att hjälpa till att bygga er handelsgård. Men alla har inte de kontakterna och om du känner att du tar på dig för mycket jobb du egentligen inte har erfarenheten eller kunskapen för att genomföra kan det vara värt att överväga att anlita en eller flera hantverkare att göra jobbet åt er. Ett exempel på ett företag som kan hjälpa dig inom alla områden när det kommer till renovering och bygg är Built. Gå in på deras hemsida https://built.se/ för att få mer information.

Praktiskt inredning

Något som är en morot för många när de ska renovera är att de får inreda. Välj inredning som är praktisk och kommer att hålla under en längre tid istället för att lägga din första prioritet på små inredningsdetaljer som egentligen är onödiga. Ha is i magen och om det går bra för er handelsgård kan ni investera i mindre inredningsdetaljer allt eftersom. Använd gärna de saker och prylar ni redan har liggandes på gården och ge dem ett nytt liv i er nya handelsgård. Gamla plankor kan till exempel bli hyllor och bord. Förutom att det är mer ekonomiskt att återanvända det man har liggande, så ger det er handelsgård en lantlig, men också en personlig känsla. Allt eftersom att tiden går kan du köpa till inredningsdetaljer som passar in bra med resten av inredningen. Men fram tills dess bör du satsa på mycket förvaring och praktiskt inredning.

galore