Allt fler husköpare letar antika objekt att antingen renovera eller restaurera till dess ursprungliga skick och stil. Den som har lyckan att finna en gammal gård till försäljning bör redan från början vara förberedd på mycket slit. Det är en dröm att få inreda en gammal charmig fastighet, men det krävs planering och tid.

Här får du några konkreta tips inför renoveringen!

Lantlig inredning

En gammal handelsgård har i regel en lummig och härlig trädgård med fantastiska naturytor, vilket skapar en vacker omgivning. För att renovera själva fastigheten gäller det att förhålla sig till de ursprungliga tonerna. Försök därför att renovera den fasta inredningen såsom innerdörrar, socklar och skåp i en stil nära vad som ursprungligen fanns i huset.

Just innerdörrar gör stor skillnad beroende på vilken typ av material som väljs. Innerdörrar i antik furu eller ek brukar ge en trivsam och lantlig känsla. Utöver innerdörrar kan även ytterdörr och trapp renoveras på ett sätt som skapar rätt lantlig känsla om det rör sig om en gammal handelsgård.

Kanske är tanken att även få liv i gårdshandeln på nytt och då passar det utmärkt att välkomna gästerna redan vid ingången. En fint snickrad entré med en antik trädörr som sedan tar dina gäster vidare in till huset med dess lantliga innerdörrar och inredning.

Hållbar och naturlig inredning

Fördelen med att renovera ett gammalt hus eller en äldre handelsgård idag är den rådande trenden att inreda hållbart med naturliga material. Du kan med andra ord ganska lätt hitta inspiration som håller hög kvalitet och dessutom passar utmärkt till ett gammalt renoveringsobjekt.

Ett tips är att tänka kreativt och på olika sätt finna alternativ till den inredning du finner i butikerna. Det kan till exempel vara att skapa ett vackert matsalsbord av en gammal trädörr från en loppis eller andra återanvända skapelser!

galore