Just nu är det lite för kallt att vara utomhus och hålla på i trädgården med annat än att kratta löv eller att titta på snön, beroende på var i landet som du bor. Men för att få mer “sommar” på vintern kan du satsa på ditt uterum – din inbyggda altan, lusthuset eller växthuset. Renovera eller sätt in en kamin, så kan du använda rummet året om. Det är väldigt mysigt att på vintern kunna sitta i uterummet med en varm kopp kaffe eller choklad utan att frysa.

Fixa uterummet

Om du inte redan har ett uterum, lusthus eller “växthus” – läs ställe att plantera tomater, rosor och dricka kaffe – så bör du satsa på det. Om du redan har ditt favoritställe sommartid kan du renovera och fixa iordning rummet också för vintern. Huruvida du vill isolera, sätta in dubbelglas eller installera en kamin beror främst på byggnaden, men också på din ekonomi. Ibland är det enklast att bara sätta in en kamin, särskilt om mycket av väggarna består av fönsterglas. Det är också många som kombinerar kamin med tilläggsisolering. Du hittar både kaminer, material för att isolera och fönster hos Byggmax som också erbjuder bra guider för att du ska lyckas med ditt projekt.

Inred det för vintern

Vintertid är det mysigt och skönt att ha en extra värmekälla. Förutom kamin, kan du ha stearinljus i massor eller en oljelampa. Ställ dock inte stearin-/värmeljusen för nära varandra, då det kan uppstå brandfara. Du kan använda samma möbler som sommartid. Om dina möbler är i plast eller metall kommer det så klart bli lite kallt om baken och ryggen. Köp extra tjocka dynor eller filtar så att ni kan sitta länge och mysa. Dra ut en förlängningssladd till uterummet och grädda våfflor en kall vinterkväll och titta på stjärnorna. Sköna stunder som verkligen förgyller vardagen. Till jul kan du ställa ut en gran med ljusslingor i uterummet eller så sätter du upp ljusslingor och ljusbollar som dekoration. Genom att isolera eller installera en kamin i ditt uterum eller växthus kan du använda ditt sommarrum året om.

galore