Örebro är en stad med dryga 140 000 invånare och här finns förutom ett levande centrum med mängder av butiker även ett köpområde (handelsgård) som kallas för Mariebergs Köpcentrum. Området ligger några kilometer utanför själva centrum, dit det regelbundet går busstrafik för de som inte är bilburna. Det är dock inte enbart örebroarna som handlar här; Marieberg ligger med närhet till orter som Kumla och Hallsberg, Askersund och Fjugesta. Området lockar också människor från Motala, Karlskoga, Nora, Lindesberg och många andra orter där man gärna åker en liten bit för att ta del av ett bredare utbud.

I Mariebergs köpcentrum finns det mesta och som de flesta andra liknande områden så växer det ständigt. De större aktörerna IKEA, Coop Forum, Elgiganten, Media markt med flera är centrala här, men det finns butiker av alla storlekar och många olika branscher att besöka. Området lever upp rejält på helgerna då butikerna inne i städerna håller stängt, men det drar en stor mängd människor alla dagar i veckan. Många ser Marieberg som den plats dit de tar familjen en lördag för att roa sig med shopping, se på folk, samt äta eller fika gott.

Mariebergs Köpcentrum har många olika restauranger och matställen där man kan få sig en bit mat eller något gott kaffebröd. Oavsett om du är sugen på kinabuffé, italiensk pasta, tex mex eller en rejäl bakelse så finns det att hitta här. Det man ska vara inställd på som besökare är att det kan vara rejäla köer och, beroende på tidpunkt, svårt att hitta en sittplats. På vardagarna gör man därför klokt i att vara ute i tid om man vill äta lunch. Helgerna har lika stor belastning oavsett tidpunkt, så här kan det bli en utmaning att få sitta ned.

Att parkera i området är både enkelt och billigt, här finns massor av parkeringsplatser som dessutom är helt gratis. Detta är otroligt skönt för barnfamiljerna, som tröttnat på dyr parkering inne i stan och att dessutom behöva leta plats. Väl inne i köpcentrumet finns det mycket roliga aktiviteter för barn i form av en lekplats med mycket skojigheter som kan roa en bra stund. På så sätt kan man åtminstone som föräldrar turas om att gå och titta i butikerna, medan den andra passar barnen.

galore