När det handlar om handelsgårdar i bemärkelsen platser på landet där det bedrivs någon form av försäljning, dessa går ofta under beteckningen gårdsbutik, finns det en outtalad regel: Det ska vara en mysig plats som lockar människor på helt andra premisser än vad som gäller för stormarknader och köpcentra. Till gårdsbutiken, butiken på landet, åker man för att koppla av på ett helt annat sätt och fylla sinnena och inhandla både varor och tjänster (i form av caféer, restauranger eller liknande). Inte alla butiker på landet lyckas med detta. Det är inte helt lätt att skapa en trivsam plats trots att miljön runtomkring gör detta arbete lättare än mitt inne i en stad eller ute i ett shoppingområde. Närheten till naturen är något man absolut ska ta tillvara, det gör att man automatiskt har en plats som har stor potential att lyckas med uppgiften.

Ett av de ställen som verkligen lyckats locka kunder och besökare till återkommande besök är Tant Grön som ligger i Vintrosa utanför Örebro. Här samlas människor inte bara från trakten och länet, utan det lockar besökare från olika delar av hela Sverige. Det som gjort stället så populärt är det vackra, lantliga läget i kombination med en omtyckt inredningsbutik, en imponerande vacker handelsträdgård och ett café som har bakverk som är något utöver det vanliga. Tant Grön anordnar olika events löpande; allt från stickcafé till kakbufféer och frukostar.

I närheten av butiken finns dessutom en hage med får som barnen gärna besöker. Det anordnas också regelbundet ponnyridning och ibland ges möjligheten att få provrida en riktig häst. Allt detta gör Tant Grön till en trevlig plats för besökaren, som passar lika bra för gammal såväl som för ung.

galore