När du läser rubriken handelsgårdar kanske du funderarpå vad det egentligen är. Numera handlar nästan alla bara på internet och det kanske också är det vi förknippar med ordet “handelsgård”. Men handelsgård är faktiskt inte en benämning på en webbshop på internet, det är en benämning på en plats där det finns fysiska butiker att handla i samlade på ett ställe. En handelsgård är ofta en plats där butikerna ligger på en gård eller liknande. Just dessa handelsgårdar finns det gott om på Österlen, som är en kuststad i Skåne. Hit åker människor från hela Sverige och från vissa delar av Europa för att just besöka de mysiga handelsgårdarna. Självklart lockar ju också den fina stranden och den vackra miljön med gula rapsfält. Här nedan tänkte vi beskriva lite närmare om Österlens handelsgårdar. Bästa sättet att ta sig runt mellan de olika nedan nämnda platserna är genom att ha bil. Man kan bland annat hyra bil på privatleasing bil, vilket är ett mycket prisvärt alternativ för den som inte har egen bil.

 

Bösarps backar

 

Denna lilla plats är ett riktigt smultronställe på Österlen. Här finns, även om den är liten, en handelsgård som är mysig att besöka. Handelsgården är kanske inget man åker långväga för att besöka eftersom den är just liten men om man ändå har vägarna förbi är det absolut värt ett besök. Här finns nybakta bullar på konditori, ett gårdshotell med ekologisk frukost och en ganska välkänd restaurang.

Anno 1793 Sekelgården

Detta är en gammal handelsgård i Ystad. Platsen är mycket charmig med sina vackra omgivningar och naturliga skönhet. I handelsgården ligger också ett mycket romantiskt hotell med en känsla av historia och elegans. Det finns en vacker innergård med en trädgård vid hotellet som absolut är värd att spendera lite tid i. Man kan tro att hotellet är dyrt men det hör faktiskt till budgetpriser och de flesta kan ha råd med detta oavsett budget.

En ort som heter Friden

Hit måste du som gillar trädgårdar och handelsgårdar bege dig. Här finns små butiker som säljer närproducerade råvaror som är perfekta att köpa med sig hem eller att ge bort som present. På Friden kan man också avnjuta en god lunch eller frukost på en uteplats med solläge. Det finns små restauranger som bland annat serverar pizza, pasta och kiosker som säljer glass. Detta är en perfekt plats att besöka under sommarmånaderna. Dock bör man observera att det under vintermånaderna oftast är stängt och då är platsen ganska ödslig att besöka.

Kivik är ett måste

När man ändå befinner sig i och omkring Österlen får man bara inte missa Kivik. För de som inte redan vet vad Kivik är så kan nämnas att det är ett musteri.

galore