Vårt samhälle blir allt mer fokuserat och inriktat på handel och kommunikation via nätet. Vi shoppar kläder, skor, presenter, böcker, smink – ja, till och med fastigheter via nätet.

 

Utbudet är enormt, besluten snabba och omedelbara. Eftertanke och personliga möten är ett minne blott. Eller?

Drömmen om livet på landet

Var den inledande bilden som målades upp så dyster att du tappade tron, eller triggade den igång någonting hos dig som fick dig att tänka till? Hur kan du nå dina drömmar och vad kan du bidra med som kan gå i arv till nästa generation?

På Öland, Gotland och i Skåne ligger en rad bond- och handelsgårdar. Framför allt i hela regionen runt Skåne blommar gårdsbutiker, lokala bryggerier och konstgallerier längs hela kusten. Mångfalden välkomnas av såväl invånare som av besökare. En mix av olika butiker och handlare med varierat och rikt utbud är kanske det bästa. På landet är det dock det lilla, pittoreska och lokala många vill åt.

Det är kanske därför många väljer att flytta ut på landet eller att spendera semestern med familjen på lantgård. Många drömmer om livet på landet, men vet inte riktigt hur och var de ska börja. Det kan börja med en liten investering, i ett sommartorp eller en liten stuga, och sluta i en större och mer långsiktig investering, med ett bostadshus eller en gård. Oavsett var, hur och varför man väljer att investera i fastigheter finns det oändliga möjligheter, och en hel del pengar att tjäna.

Att driva butik eller hyra ut

Självklart går det att kombinera det egna boendet med en liten gårdsbutik eller lanthandel. Skaffa ett par höns och några får, så kan du sälja färska ägg och göra egen fårost. Baka därtill lite härligt doftande surdegsbröd och koka marmelad på trädgårdens bär och frukter så är du i hamn.

Önskar du hyra ut din fastighet när du själv inte är där, går det oftast lätt och smidigt. Det finns olika sajter som inriktar sig enbart på uthyrning och/eller kortvarigt byte av bostad. Det som krävs är ett antal bilder på fastigheten samt noggranna, rättvisande beskrivningar. När det väl är gjort är det bara att vänta vid telefonen.

Oftast framhävs förstås framgångssagorna om människorna som startat om på nytt, de som tjänar sitt levebröd på drömmen som blev sann. Men det ÄR ju faktiskt möjligt och berättelserna ÄR ju faktiskt verklighetens sagor. I livsstilsmagasinet Lantliv kan man till exempel läsa om paret som startade Bed & Breakfast och kafé, samt om den lilla familjen som hittade ett renoveringsobjekt och fick utlopp för sin kreativa ådra.

Blir du extra sugen efter att ha läst artiklarna är det bara att sätta igång. Läs på och förbered dig väl genom att:

  • hitta ett fastighetsprojekt du gillar och tror på
  • bestämma hur mycket du vill och kan investera
  • lägga upp en finansieringsplan
  • budgetera för eventuella renoverings- och/eller tillbyggnadskostnader
  • jämföra priser och lånevillkor med hjälp av olika jämförelsesajter
  • läsa olika berättelser och ta till dig alla råd

Lycka till med din framtida investering!

galore